Sneeuwschool

Dag 1

Beste ouders,
De reis naar Oostenrijk verliep dit jaar erg vlot. Er waren geen zieke kinderen onderweg en ze hebben zich goed geamuseerd met hun spelletjes. Rond zeven uur waren we al aan ons huis, dit moet een record zijn! Ondertussen liggen ze in hun bedje. Het is hier lekker fris (-11 °C) en er ligt meer dan voldoende sneeuw om ons kostelijk te amuseren.

Dag 2 

De eerste skiles was een groot succes. Ondanks dat sommigen wat onwennig waren, hebben ze geleerd bochten te maken en te stoppen. Morgen met z'n allen de skilift op! Deze namiddag hebben we van het mooie weer geprofiteerd en zijn we in de sneeuw gaan spelen. Na ons dagboek werden ook nog brieven en kaartjes geschreven naar het thuisfront. 

Dag 3

Vandaag was Mylo jarig en hij trakteerde met overheerlijke zakjes snoep. Merci Mylo! De tweede skiles verliep prima. De sneeuwkwaliteit is top en onze leerlingen maken flink wat vooruitgang. De meesten onder hen hebben vandaag voor het eerst de skilift genomen. Na de middag zijn we voor het eerst gaan rodelen. De baan was erg ijzig en dat was niet zonder gevolg. Xander en zijn co-piloot vielen van hun slee en hun achtervolgers gleden er tegenaan. Door deze botsing had Xander  zijn schouder flink bezeerd. Na een doktersbezoekje bleek het allemaal niet zo'n erg. Gelukkig maar. 's Avonds werd er gequizd en het was spannend tot op het einde. 

Dag 4


Nieuws van 6A over de sneeuwschool dag 4 (zaterdag)

Ik vind het hier heel leuk.- Nio

Het eten is hier heeeel lekker en het rodelen was heel leuk! – Jounes

Rodelen op de grote piste is leuk! – Esperanza

Het skiën was vandaag super! – Elise

Het was plezant in het ziekenhuis met de juf. – Xander

Het skiën en het rodelen was leuk. -Sofie

Het skiën gaat al heel goed. – Nina

Het is gezellig in het huis. – William

We zingen steeds een tof liedje voor het eten. – Mathias

Met het rodelen lagen we plat van het lachen. – Sienna

De cultuur in Holzgau is heel mooi!!! – Dries

Het is hier leuk.  Er is wel veel lawaai. – Robbe

Met de ankerlift naar boven op de skipiste vind ik tof! – Zofi

Skiën vind ik tof! Ik ben 3 keer van de lift gevallen en dat was grappig. – Jolien

Het eten is lekker en ik vind het hier gezellig. – Noa D. T.

Het rodelen was super leuk en ik ben 3 keer gevallen. – Milan

Het is hier super leuk en we hebben al veel geskied. – Jill

Ik vond het vooral vandaag leuk omdat ik bochten kan maken en parallel kan skiën. – Mylo

Ik vond het leuk dat we vandaag met onze skimonitor Elvis een sneeuwballengevecht deden. – Lena

Het is hier een heel mooie omgeving. – Max

Ik vind de activiteiten heel leuk en ben ’s avonds heel moe. Het skiën gaat goed. – Ylke

Dag 5

Vandaag heeft het de hele dag gesneeuwd! We vertrokken deze morgen met een bus naar het kasteel van Neuschwanstein. Na een stevige klim door dikke pakken sneeuw bereikten we het sprookjesachtige kasteel van Ludwig II. We volgden een route met een audiofoon maar we mochten geen foto's nemen. Na dit bezoek reden we verder naar een riddermuseum; hier konden we interactief allerlei dingen ontdekken over ridders en kruistochten. Tenslotte was er een bezoek aan het souvenirwinkeltje. Na het eten sloten we de dag af met een film in het thema : Kruistocht in spijkerbroek.

Dag 6

Sneeuwschoolnieuws  van  6B

Jeff:       Ik vind de sneeuwschool super tof. Het skiën lukt bij iedereen. We hebben ook naar een leuke film gekeken, “Kruistocht in spijkerbroek.”

Eline:    Ik doe de groetjes aan mijn gezin en mijn kat. Mijn gezin mis ik niet zo erg, wel mijn kat. (grapje!)Doei en tot vrijdag !!

Lynn:     Het eten is hier erg lekker  en de kookouders zijn erg lief voor ons. Dikke kus aan mama en Oscar (mijn konijn).

Iante:    Ik amuseer mij hier te pletter. Het skiën gaat erg vlot. Groetjes aan de hele familie.

Mauro: Het is hier super leuk. Vooral het skiën valt erg mee. Ik heb al erg veel geleerd. De groeten aan iedereen.

Linde:   Ik heb tot nu toe nog geen last van heimwee. Het eten is hier erg lekker en er is meer dan genoeg. Groetjes aan iedereen, ook de huisdieren.

Fran:     Geen zorgen mama en papa, ik ben al helemaal genezen. Ze hebben hier goede douches en het water is lekker warm.

Elias:     Gisteren zijn we naar Neuschwanstein  geweest en ik vond de slaapkamer van Ludwig II erg mooi. Zo wil ik er ook wel een.

Cima:    In het begin vond ik skiën erg moeilijk, maar nu gaat het bijna vanzelf en geniet ik er volop van. Dikke kus aan iedereen!

Kas:       Ik  wist niet dat ik ook kon langlaufen, skiën hier is wel heel gemakkelijk. Op onze kamer is het altijd erg rustig (hahaha).

Tibo:     Het is hier erg leuk. Het eten smaakt hier erg goed. Groetjes aan de familie Plasmans en Michiels.

Noa:      Ik amuseer mij hier erg goed. Ik lig met heel leuke meisjes op de kamer en het is daar altijd gezellig.  Nog vele groeten aan de familie en de huisdieren.

Jenne: Ik vind het hier heel tof. Het eten is hier ook lekker. Het avond-rodelen vond ik erg spannend en leuk. Groeten aan mijn papa.

Tibe:     Het skiën lukt mij erg goed. Ik vind het wel een toffe sport. Ik lig op een hele leuke kamer. Groetjes aan iedereen thuis.

Senne: De sfeer is hier top. Mijn bijnaam hier is commandant baviaan. Ik leg thuis wel uit wat dit inhoud. Na het langlaufen moest ik even zoeken naar ons huis. Ik was even de weg kwijt. Eind goed, al goed. De groetjes en tot vrijdag.

Bo:         We zijn een hechtere groep geworden en het is hier erg gezellig. Ik heb helemaal geen heimwee. Tot vrijdag.

Mila:     Ik vind de kamer verdeling erg goed. We zijn daar een leuke bende en onze kamer ligt dikwijls overhoop. Ooit komt dat nog wel goed. Groetjes.

Sienna:                Het rodelen vond ik het leukste tot nu toe. Ik heb hier nieuwe vrienden gemaakt. Groeten aan Stella en iedereen.          

Zén:       Ik heb hier voor het eerst gerodeld en dat was erg spannend. Het was heel donker en we gingen ook heel snel. Ik ben ook enkele keren gevallen maar gelukkig geen erg. Groeten aan heel mijn familie.

Lily:       Iedereen is heel sociaal en lief voor elkaar. Als we terug zijn zien we zo bruin als chocolade want de zon schijnt hier erg veel.

Emma:  Ik vind het hier erg leuk. Op onze kamer is het erg gezellig en we hebben al drie groene kaarten verdiend na de kamercontrole. Goed hé! Tot vrijdag.

 

Dag 7

Het was gevoelig frisser vandaag maar de zon was van de partij. De pistes lagen er mooi bij en we hoorden vele positieve reacties na het skiën. Na een lekker middagmaal maakten we een wandeling naar de hangbrug. Sommigen moesten hun moed bij mekaar rapen om ze over te steken. Iedereen bereikte uiteindelijk vlot de overkant. We namen de tijd om wat te spelen in de sneeuw op de prachtige bergflanken. Ook vandaag gingen we weer rodelen. En we sloten deze actieve dag af met een Bingo avond. Iedereen viel in de prijzen! Slaapwel

Dag 8

Supersneeuw en veel zon gehad vandaag! Ideaal voor onze laatste skiles . Morgen is het skiwedstrijd! We kochten vandaag enkele souvenirtjes.
De bonte avond was superleuk, we hebben veel gelachen en gedanst!

Dag 9

De skiwedstrijd was grandioos!
Alle kinderen zijn superknap vooruitgegaan!
 De slalom is gekend en velen komen aan grote snelheid de berg af. Na het middageten trokken we naar de Jöchelspitze en gingen we op en neer met de
zetellift. Spannend.
Nu inpakken , de laatste post lezen en de bus inladen. Straks zijn we weer thuis. Dat is ook goed hoor!

Dag 10